(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
vdolky
Potřebné ingredience
Na těsto: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 žloutek, 2 lžíce pískového cukru - dávám víc, 1 vanilkový cukr, 1/2 balíčku droždí - dávám celé, 7 lžic oleje, 1/4 litru mléka, špetku soli
Na nápln: jablka, cukr, skořice
Na potření: máslo a šlehačka
Postup přípravy
Těsto dělám v DP, je super, krásně vláčné a pěkně a rychle kyne. Necháme tedy těsto vykynout, poté z něho uděláme menší bochánky a necháme chviličku kynout.
Mezitím si uděláme náplň. Jablka oloupeme, nakrájíme na menší kousky a dáme do kastrůlku spolu s vodou, cukrem a skořicí povařit.
Nakynuté bochánky roztáhneme, naplníme náplní a dobře uzavřeme. Dáme na plech s pečícím papírem, tak 5 min necháme kynout a potřeme rozpuštěným máslem s trochou šlehačky.
Pečeme dozlatova. Po upečení hned potřeme šlehačkou. Vdolky jsou po vytažení z trouby křupavé, mají tvrdou kůrku a tím jak je potřete šlehačkou, krásně zvláční a jsou super.
Mezitím si uděláme náplň. Jablka oloupeme, nakrájíme na menší kousky a dáme do kastrůlku spolu s vodou, cukrem a skořicí povařit.
Nakynuté bochánky roztáhneme, naplníme náplní a dobře uzavřeme. Dáme na plech s pečícím papírem, tak 5 min necháme kynout a potřeme rozpuštěným máslem s trochou šlehačky.
Pečeme dozlatova. Po upečení hned potřeme šlehačkou. Vdolky jsou po vytažení z trouby křupavé, mají tvrdou kůrku a tím jak je potřete šlehačkou, krásně zvláční a jsou super.
těsto krásně kyne
uděláme si bochánky
bochánky roztáhneme a naplníme
dáme na plech a pomažeme
už se hřejí :-)
barva tak akorát a jeden prasknul
levý už pomazaný šlehačkou, pravý ještě ne
a hotovo, připraveno k ochutnání
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Bartoška1
(upraveno)
22. 2. 2010, 16:18
je to moc skvělí z 30 receptu sem si vibrala vás a víte proč vipadaj pěkne a jsou jednoduchí
žingi
(upraveno)
16. 5. 2009, 18:01
zítra vyzkouším,balívám se tu s koláčkama vypadá to jednoduše a
Gackulka
(upraveno)
16. 5. 2009, 17:56
To znám my je ale děláme s mletým masem jsme totiž více masožraví
s-arka
(upraveno)
16. 5. 2009, 17:51
To musím zkusit. vypadají super
Ilonáček
(upraveno)
15. 5. 2009, 12:48